HTML

Egy dékánhelyettes sirámai (és örömei...)

A Faipari Mérnöki Kar oktatási dékánhelyettesének blogja - hátha valakit érdekel...

Friss topikok

  • bape73: Jó szerencsét! Tisztelt Dékánhelyettes Úr! Kár, hogy a blog aktivitása nagyon csekély, viszont ör... (2012.08.03. 23:09) Levelezősök vs. nappalisok
  • The Miz: Nekem szerencsére már 2. vizsgaalkalommal meglett méghozzá hármas jeggyel jutalmazott a tanár úr ... (2011.11.16. 18:28) Hogy lehet a Kánnárnál kettest kapni?
  • Kornyik Kálmán Faipari mérnök 2009: Csatlakozom az előttem szólóhoz. Dr. Hantos Zoltán Barátom az építési tanszéken szerintem tud segí... (2011.04.07. 23:02) Balekhét... grrrr!
  • LejoBaci(R): @bape73: Úgy néz ki, kicsit felpörögtek az események, így hamarosan születhet újabb bejegyzés is..... (2011.02.02. 10:03) A dékánhelyettes is emberből van...
  • aye davanita: Jó Szerencsét! Én pedig nem szeretném arra "kihegyezni" az álláspontomat, hogy "azok más idők volt... (2011.01.24. 22:09) Selmec, Selmec, sáros Selmec...

Linkblog

2009.03.06. 08:23 LejoBaci(R)

Sikerének záloga a józan ész?

Van, akinek idővel benő a feje lágya. Úgy tűnik, talán ez történt az egyik hallgatónkkal is - sok éves linkelés után elhatározta, hogy most aztán nekigyűrkőzik, és behozza a lemaradásokat!

Eddig szép és jó - csak talán kissé átesett a ló túlsó oldalára... ugyanis felvett 20 tantárgyat (nem elírás!), közöttük egy két egy-két igazi "csemegét" is (matek, mecha, stb.) Először arra gyanakodtam, hogy ez utóbbiakat csak "alibiből" vette fel, hogy a ráépülő tárgyakat is felvehesse, de biztosított, hogy nem, ő tényleg mindet meg akarja csinálni. Próbáltam meggyőzni, hogy mi lenne, ha idén csak a nehezebb alapozó tárgyakra koncentrálna, és inkább ha ezeken túl van, akkor venne fel jó sok kreditet, de nemigen akart rám hallgatni.

Én nagyon drukkolok neki, és nagyon remélem, hogy neki lesz igaza, és nem nekem... de meg vagyok győződve, hogy ekkora terhelést teljesíteni még egy nagyon szorgalmas és jó képességű hallgatónak is meghaladná a lehetőségeit, pláne valaki olyannak, aki eddig is inkább csak bukdácsolgatott (anélkül, hogy az illetőt meg akarnám sérteni.)

Kedves Hallgatók: ha valaki úgy dönt, hogy vesz egy nagy fordulatot, mostantól megtáltosodik, és behozza a lemaradásait: a legnagyobb mértékig örülök neki, és támogatom! De azért hallgassunk egy kicsit a józan eszünkre is: az ilyen elképzelések szinte biztos bukásra vannak ítélve... Ha valakinek ilyen szándéka vagy problémája van, forduljon nyugodtan a barátságos dékánhelyetteshez, és segítek kidolgozni egy olyan tervet, amit kemény munkával ugyan, de lehet is teljesíteni...

1 komment

Címkék: józan ész pálfordulás lemaradás kreditteljesítés


A bejegyzés trackback címe:

https://oktdh.blog.hu/api/trackback/id/tr59984669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LejoBaci(R) 2009.08.29. 08:16:17

Időközben eltelt a félév, és be kell vallanom, hogy az illető hallgató kellemes meglepetésben részesített; majdnem minden tárgyát sikerült letennie, mindössze eggyel maradt el a keményebb tárgyak közül (matematikai statisztika.) Egyrészről csak gratulálni tudok, másrészről nem is lennék egyetemi oktató, ha annyit azért nem jegyeznék meg csendesen, hogy ha ezt így meg tudta valósítani, akkor biztos, hogy már korábban is képes lett volna rá... Gyanítom azt is, hogy ez a legtöbb lemaradozó hallgazónkra igaz.

Hallgató hölgyek és urak: tessék tanulni, a követelmények teljesítése (és néha akár a kétszeres túlteljesítése!) nem lehetetlen!
süti beállítások módosítása